Dag van dE

Lauwers

7 dorpen

Verbonden door de lauwers

7 dorpen die verbonden met elkaar zijn door de Lauwers. Dit zijn de hoofd ingrediënten voor een prachtig evenement. Stichting gastvrijheid aan de Lauwers is de motor achter de “dag van de Lauwers” en wil u middels deze pagina op de hoogte houden van het wel en wee in de 7 dorpen tijdens dit evenement.
3 September kunt u via bootjes genieten van alle prachtige dorpen die aan de Lauwers liggen. U kunt uitstappen bij de aanliggende dorpen waar verschillende activiteiten gaan plaatsvinden. Volg en like deze pagina, deel de berichten en we gaan er met elkaar een mooie dag van maken.

Programma per dorp

Gerkesklooster/Stroobos 

10:00 uur Ontvangst in Gerkesklooster Stroobos door de burgemeester van de dag en optreden van Piter Wilkens en Gert Sennema – Verschillende activiteiten (voor jong tot oud) in en rond dorpshuis Rehoboth en op de Wigerathorp – (10:00, 13:00, 15:00 en 20:00 uur sketch over het dorpsgebeuren) – Geref kerk expositie (N. van Dijk), orgelmuziek en brassbandmuziek (10.30, 13.30, 15.30 uur) – Mobiel oorlogsmuseum is open, historisch museum presentatie in dorpshuis – En lekker ite en drinke bij Aukje van Gasterij Rehoboth 

Visvliet 

Toneelvereniging Visvliet geeft tussen 10.00 en 13.00 doorlopende voorstelling – Janneke Slagter op de trekzak – Suppen van Visvliet naar Pieterzijl en andersom – In de PKN kerk orgelmuziek en kaarsje aansteken – in de Hervormde Kerk een tentoonstelling over De Lauwers met o.a. de Lauwers Tochten. Het Heirhuys is open voor koffie/thee met wat lekkers – Bartoleshus is open vanaf 12.00 voor een hapje en een drankje – Het Visvlieter Archief is open – Op het plein oude trekkers en oude agrarische werktuigen – De Eise Eisinga Droomtocht wandelroute – in de ochtend knutselen voor de basisschool jeugd. Optreden Gert Sennema en Piter Wilkens rond 11.15 uur 

Burum 

Opening door Willem Kloppenburg – Bij de haven is: koffie met gebak, soep en broodjes – drinken – muziek – tent – toiletten. De molen is de hele dag open – Een rondgang via bordjes door het dorp: Burum toen en nu – Oude tractoren. Piter Wilkens en Gert Sennema treden rond 12.15 uur op 

Pieterzijl 

Opening door Geert Zijlstra – met koffie en verhalenverteller – Drone-beelden in de tent – expositie van de Lauwers in de tent – 12:00-13:00 uur picknicken rond tent. (eigen eten meebrengen) – +/- 13:15 uur Piter Wilkens en Gert Sennema – na dit optreden speelt tot 14:00 muziekkorps Discendo op Zijldiepweg – 14:00-15:30 uur muziek draaien en tent/terras open – 15:30-17:00 uur live muziek Diepswal 4 – Vanaf +/- 17:00/18:00 uur verplaatsen naar dorpshuis De Wending. ‘s Avonds is daar live-muziek. 

Munnekezijl 

Kraampjes/kleedjesmarkt op het Eilandje – eten en drinken verzorgt door Monck Cooking en de Oranjeverening – middags hulpdienst voortuigen – Molen Rust Roest en Zijlsterkerk zijn open -‘s avonds afterparty in het dorpshuis – Piter Wilkens en Gert Sennema treden rond 14:15 uur op. 

Lauwerzijl 

Neem een kijkje in het boerenleven – oude tractoren en oude agrarische werktuigen – combine van dichtbij – muziek van Abel Tasmankoor en Authum Flowers – vertier voor de kinderen – speelhoek in de pannakooi – hapje en drankje – het rad van avontuur – springkussen – boeren lounche hoek – Piter Wilkens en Gert Sennema rond 15:15 uur – kortom gezelligheid al om -‘s Avonds is er in het dorpshuis een optreden van Marco Schuitemaker. 

Zoutkamp 

Markt oude ambachten – Bezichtiging garnalenkotters en uitleg vissers – 

Demonstratie visbakkers en garnalenpelsters – Demonstratie netten boeten – Voorlichting waterschap Noorderzijlvest – Nieuwe Waterwerken Zoutkamp – Voorlichting Staatsbosbeheer – Voorlichting brandweer Zoutkamp – Muziek bij de horeca – Optreden Piter Wilkens en Gert Sennema rond 16:15 uur, kinderworkshop zandkastelen bouwen onder leiding van kunstenaar Sikke-Bart Frieling (van 10.00 tot 16.00 uur).

VOLG ONS

OP FACEBOOK

facebook